Lees online
Studers
 
    NIEUWSBRIEF
JULI | 2018
     
Beste relatie, 
Met de zomervakantie voor de deur, willen wij je informeren over het laatste nieuws bij Studers. In deze nieuwsbrief vind je een uitgebreide special over de belangrijke ketentestdag die onlangs bij ons heeft plaatsgevonden. Belangrijke onderwijspartijen kwamen bijeen om het digitaal lesmateriaal voor het nieuwe studiejaar grondig te testen. 

Verder informeren we je nog over de docenten communicatie die begin augustus van start gaat en geven we een inkijk in de zomercampagne voor mbo-studenten die onlangs van start is gegaan.   

Wij wensen je alvast een hele fijne zomervakantie!
Terugblik ketentest

Onderwijspartijen houden generale repetitie voor nieuwe schooljaar “We hebben er vertrouwen in”. Dat was het unanieme oordeel na een zogenoemde ‘ketentestdag’ waarop educatieve uitgevers, elo-leveranciers, distributeurs, Kennisnet en scholen in één ruimte bij elkaar kwamen om de werking van digitaal leermateriaal te testen.


Het is essentieel dat de IT-systemen van al deze partijen vloeiend met elkaar communiceren. Alleen dan kunnen studenten probleemloos toegang krijgen tot hun digitale lesmateriaal. Tijdens twee ketentestdagen in mei en juni kwamen IT’ers van alle partijen fysiek bij elkaar in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte bij Studers in Kampen. Daar testten zij zogenoemde ‘treintjes’ - ketenreacties die optreden vanaf het moment dat een student digitaal lesmateriaal bestelt - om eventuele problemen op te lossen. Eerder testten de partijen al de eigen koppelingen, vandaag is het de dag voor de tests in de acceptatieomgeving, uiteindelijk volgen nog de productvalidatietests - steeds een stapje dichterbij de werkelijke situatie. 

Lees volledige artikel  >
Zomercampagne gestart 

Om mbo-studenten erop te attenderen dat ze hun studiematerialen op tijd bestellen is Studers de campagne ‘Boeken besteld? Tijd voor jezelf!’ gestart.


Met deze campagne, in combinatie met de hashtag #mbosummerbreak, laten we mbo-studenten zien wat ze allemaal kunnen doen zodra ze hun studiematerialen besteld hebben. Het bestellen van studiemateriaal is nu eenmaal noodzakelijk, maar daarna is er weer volop tijd voor andere, leukere dingen!

De campagne is met name online te volgen: op Facebook en Instagram verschijnen dagelijks verschillende posts, er worden filmpjes gemaakt en het Studers Summer Squad is aanwezig op diverse evenementen om de boodschap van Studers onder de aandacht te brengen.
Informatie voor docenten

De afgelopen periode heeft Studers verschillende mailingen verstuurd naar scholen, waarmee zij hun docenten kunnen informeren.


De eerste mailing is erop gericht om docenten te informeren over de stappen die Studers en de andere ketenpartners de afgelopen periode hebben gezet om de problemen met het activeren van digitaal studiemateriaal in het nieuwe schooljaar te voorkomen.

Eén onderdeel hiervan is het verbeteren van de dienstverlening en klantenservice voor docenten én studenten. Zo komen er instructievideo’s voor het bestellen en activeren van digitaal studiemateriaal specifiek voor elke school en is er een speciale docentenlijn beschikbaar om docenten direct te helpen. Daarnaast wordt er een online platform voor docenten ingericht, deze is vanaf begin augustus online. Hierop kunnen docenten actuele en specifieke informatie vinden over (het activeren) van digitaal studiemateriaal.

Heb je de mailing (nog) niet ontvangen en ben je benieuwd naar de volledige inhoud? Klik hier.
Studers
vakantiegroet!

De komende weken kun je het Studers-team overal tegenkomen. Zij brengen MBO-docenten in heel Nederland een persoonlijke vakantiegroet.

Deze week zijn we begonnen in de regio Zuid, volgende week volgt regio Midden en aansluitend regio Noord. Deze vakantiegroet is bedoeld om alle docenten verder te informeren en natuurlijk een zorgeloze vakantie toe te wensen!

Fijne vakantie!
Team Studers
Studers 2018 Naar Studers.nl      Afmelden