Update LML | Update digitaal | Nieuws LEES ONLINE
Studers
    NIEUWSBRIEF
MAART | 2018
     
BESTE RELATIE,

Met de voorjaarsvakantie achter de rug, is het tijd om vooruit te kijken naar het studiejaar. Met deze nieuwsbrief willen we je maandelijks informeren over de voorbereidende stappen die Studers zet. Op naar een goede start!

SNEL NAAR:

Leermiddelenlijsten 2018-2019
Verbeterprogramma Digitale Kwaliteit
Bestel & instructiematerialen
Nieuw privacy convenant van kracht
Jouw mening telt
Overig nieuws

LEERMIDDELENLIJSTEN 2018-2019
Op dit moment nodigen wij coördinatoren uit om aan de slag te gaan met de nieuwe leermiddelenlijsten 2018-2019. Ons LML programma is dit jaar geoptimaliseerd. In deze update hebben we een aantal wensen van scholen mee kunnen nemen. 

TOP 3 OPTIMALISATIES
  • Snelheid en stabiliteit
  • Gebruikersvriendelijk design
  • Veelgestelde vragen (FAQ) toegevoegd

TRAINING EN SUPPORT
Wij helpen je graag op gang met LML. Nieuw in LML is de online assistent met veel gestelde vragen en antwoorden. Ook is er een stappenplan beschikbaar om snel en makkelijk lijsten samen te stellen en te beheren. Liever een training op school? Vraag gerust je accountmanager naar de mogelijkheden.
VERBETERPROGRAMMA DIGITALE KWALITEIT

Om het bestellen en activeren van digitaal lesmateriaal te verbeteren zijn wij gestart met ons programma Digitale Kwaliteit. Zo willen wij een goede start van het studiejaar waarborgen. In deze nieuwsbrief zullen wij steeds de belangrijkste zaken en voortgang toelichten.
nieuwe ketenregisseur

Harold Rimmelzwaan (voormalig CEO Malmberg) is door EDU-K benoemd tot onafhankelijk ketenregisseur. EDU-K is het platform waarin de verschillende partijen in de onderwijsketen samenwerken, waaronder de MBO-Raad.

De ketenregisseur heeft als taak om met centrale regie en ketenbrede afstemming de toegang tot digitale leermiddelen voor leerlingen het komend jaar zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een belangrijk thema vanuit EDU-K is zoveel mogelijk mbo-scholen laten aansluiten op de ECK-route. 

&nsp;
DIGITALE INTAKE
Studers zal binnen jouw instelling een digitale intake houden. In deze intake worden o.a. de volgende punten besproken:

  • Heldere overleg- en escalatiestructuur
  • Inrichten en testen digitale koppelingen
  • Communicatie en planning
 
AANDACHTSPUNTEN
In de digitale keten is er afgesproken dat de bestaande situatie wordt geoptimaliseerd. Onze verbeterpunten stemmen wij uiteraard af met de ketenregisseur en de betrokken partijen. In deze nieuwsbrief zullen wij regelmatig de belangrijkste ontwikkelingen uitlichten.

iTLN koppeling
Studers trad vorig jaar zelf op als identiy provider als er geen schoolaccount bekend was. Dit heeft helaas niet geresulteerd in de beoogde verbeterslag. In overleg met de keten is dit stopgezet.

Sturen op de juiste route
Vorig jaar is het regelmatig voorgekomen dat studenten ‘verdwaalden’ in het bestel –of activatieproces. Het bleek voor de studenten niet duidelijk genoeg met welke account(s) er besteld of geactiveerd kon worden. Dit heeft een deel van de verstoringen veroorzaakt. 

Dit lossen wij op door betere instructiematerialen te maken en systemen aan te passen. Een student zal bijvoorbeeld een melding krijgen wanneer hij niet goed is ingelogd of de verkeerde route heeft gevolgd. Hierbij geven we per school de juiste stappen aan. Zo voorkomen we onduidelijkheden.
Klik op de afbeelding om de schermafbeelding te vergroten. 
duidelijke bestel- en instructiematerialen

Ruim vóór het nieuwe studiejaar zullen wij een nieuwe set communicatiemiddelen beschikbaar stellen. Denk hierbij aan bestelinformatie of schoolspecifieke instructiefilmpjes. Onze accountmanager zal dit binnenkort verder afstemmen binnen jullie instelling.

NIEUW PRIVACY CONVENANT VAN KRACHT
Binnen Edu-K is er het privacy convenant 3.0 afgesloten. Een grote stap hierin is dat het convenant ook geldt voor scholen en leveranciers in het mbo.

Er zijn nieuwe afspraken over de omgang en beveiliging van gegevens van studenten die gebruik maken van digitaal lesmateriaal. Dit was nodig vanwege nadere nieuwe Europese wetgeving (AVG).

Wij vinden privacy een zeer belangrijk thema en hebben meegeschreven aan het convenant. Bij het convenant hoort een nieuwe verwerkersovereenkomst. De komende periode passen alle leveranciers dit voor hun producten aan (inclusief de privacy bijsluiter en beveiligingsbijlage). Onze accountmanager zal hier komende periode afspraken over maken binnen jullie instelling.

Meer weten? Kijk op www.privacyconvenant.nl


MEER WETEN?
Jouw mening telt!
Wij vinden de mening van onze klanten erg belangrijk. Daarom zijn we onlangs gestart met een klankbord met docenten en managers uit het mbo. Ook willen wij graag weten hoe jij Studers op dit moment ervaart. Zou je een aantal korte vragen hierover willen beantwoorden?

JA, IK DOE MEE
SKILLSHEROES
the finals
Studers is sponsor geworden van SkillsHeroes; de vakwedstrijden voor mbo-studenten. Bekijk hier de uitslagen en foto’s van de geweldige finales afgelopen week.
  BEKIJK FOTO'S  
AANMELDEN
NIEUWSBRIEF
Heb je meer collega’s die deze nieuwsbrief interessant vinden? Zij kunnen zich aanmelden
via deze pagina.
 AANMELDEN
Studers 2018 Reports  |   LML  |
      Afmelden